Alla vinnare Idol Sverige

.

Alla vinnare av Idol Sverige

Idol Sverige har sedan starten 2004 korat många talangfulla vinnare. Tävlingen har blivit en av de mest populära TV-programmen i Sverige och även hjälpt till att lansera framgångsrika musikkarriärer för vinnarna av Idol Sverige. Nedan följer en översikt över alla vinnare av Idol Sverige, även i kronologisk ordning.

De första åren

Den allra första vinnaren av Idol Sverige var Daniel Lindström från Umeå, som vann 2004. Året därpå segrade Agnes Carlsson som då var endast 17 år gammal. Hon har sedan dess haft en framgångsrik musikkarriär. 2006 vann Markus Fagervall från Kiruna och 2007 stod Marie Picasso (numera Shanta Liora) som segrare. Kevin Borg från Malta tog hem vinsten 2008, följt av Erik Grönwall 2009.

Vinnare av Idol under 2010-talet

Under 2010-talet fortsatte Idol Sverige att kora nya talanger. Jay Smith vann 2010 och blev äldst någonsin. Därefter vann Amanda Fondell och blev den yngsta kvinnliga vinnaren 2011 som bara var 17 år gammal vid tillfället. Numera har Lisa Ajax det rekordet efter att hon vann. Kevin Walker tog hem segern 2013 och sen var det Lisa Ajax som vann 2014. Sedermera var det Martin Almgren stod som segrare 2015 och Liam Cacatian Thomassen 2016. Chris Kläfford korades till vinnare av Idol 2017 och året därpå segrade Sebastian Walldén som sjöng “Everything”. 2019 vann Tusse Chiza, som därefter representerade Sverige i Eurovision Song Contest.

Idol Sveriges vinnare under 2020-talet

Nadja Holm blev vinnare av Idol 2020 och Birkir Blær från Island tog hem segern 2021. Den senaste vinnaren är Nike Sellmar, som vann Idol Sverige 2022. Många av dessa vinnare av Idol Sverige har efter tävlingen släppt framgångsrika album och singlar. De har turnerat runt om i Sverige och även internationellt. Flera har också vunnit priser som Rockbjörnen, P3 Guld och Grammis.

Idol Sverige fortsätter att vara en plantskola för nya artister. Programmet ger unga talanger en chans att visa upp sig och få en rivstart på musikkarriären. Vinnarna av Idol Sverige blir ofta folkkära artister med stora fanbase. Tävlingen har förändrats genom åren med nya programledare och jury. Men grundkonceptet är detsamma – att hitta Sveriges nästa stjärna. Vem som blir nästa vinnare av Idol Sverige återstår att se, men en sak är säker – tävlingen kommer fortsätta leverera spännande artister i många år framöver.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!