vem vann idol 2016

.

Vem vann Idol 2016?

Idol är en av Sveriges mest populära TV-program och har varit det sedan starten 2004. Varje år tävlar unga sångtalanger om att bli Sveriges nästa stjärna och vinna ett skivkontrakt. Men vem vann egentligen Idol 2016?

Snabbsvar

Vem vann Idol 2016?

Liam Cacatian Thomassen

Idol 2016 finalen

Finalen av Idol 2016 stod mellan Liam Cacatian Thomassen och Rebecka Karlsson. Det var en jämn kamp mellan de två finalisterna men till slut stod det klart att det var Liam Cacatian Thomassen som tog hem segern.

Liam framförde låtarna “Human” av Oscar Zia, “Can’t Hold Us” av Macklemore & Ryan Lewis samt sin egen vinnarlåt “Playing with Fire”. Hans framträdanden imponerade både på juryn och tittarna och han kammade hem flest röster.

Liam Cacatian Thomassen efter Idol

Efter vinsten i Idol 2016 har Liam Cacatian Thomassen fortsatt sin musikkarriär. Han släppte sitt debutalbum “Liamoo” 2018 och har turnerat runt om i Sverige.

Liam har även deltagit i Melodifestivalen två gånger, 2018 med låten “Last Breath” där han kom på sjätte plats i finalen och 2020 med låten “Boys with Emotions” där han kom på andra plats.

Idag är Liam Cacatian Thomassen en etablerad artist i Sverige med flera hitlåtar och framgångsrika album bakom sig. Han har verkligen visat att han är en värdig vinnare av Idol 2016.

Så svaret på frågan “Vem vann Idol 2016?” är alltså Liam Cacatian Thomassen, en talangfull sångare som imponerade på både jury och tittare med sina starka framträdanden i finalen. En sann idol!

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!