Vem vann Idol 2006?

.

Vem vann Idol 2006?

Idol är en av Sveriges mest populära TV-program och har sänts på TV4 sedan 2004. Varje säsong kröns en vinnare efter en intensiv tävling med auditions, kvalveckor och direktsända finaler. Men vem vann egentligen Idol 2006?

Snabbsvar

Vem vann Idol 2006?

Markus Fagervall

En spännande säsong

Säsongen 2006 var den tredje i ordningen och hade premiär den 29 augusti. Programledare var Tobbe Blom och Mogge Sseruwagi, och i juryn satt Kishti Tomita, Daniel Breitholtz, Peter Swartling och Claes af Geijerstam. Tävlingen var hård och efter flera kvalveckor och fredagsfinalerna stod det till slut mellan Markus Fagervall från Örebro och Erik Segerstedt från Uddevalla i finalen den 1 december.

Vinnaren av tredje säsongen

I en rafflande direktsänd final lyckades 23-årige Markus Fagervall knipa segern och därmed titeln “Vem vann Idol 2006”. Hans första singel “Everything Changes” gick direkt in på förstaplatsen på svenska singellistan. Tvåan Erik Segerstedt har även han haft en framgångsrik karriär efter Idol, bland annat med hitlåten “Freeway” och som medlem i gruppen EMD tillsammans med Mattias Andréasson och Danny Saucedo.

Såklart är andra kända deltagare från Idol 2006 till exempel Ola Svensson, Sibel Redzep och Cissi Ramsby. Men sedan starten 2004, har Idol krönt många vinnare och blivit en språngbräda för unga artister att nå ut med sin musik. Vinnaren får ett skivkontrakt och chansen att nå en stor publik. Tack vare programmets popularitet är frågan “Vem vann Idol?” något som engagerar tittare varje säsong.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!