Vem vann Idol 2007

.

Vem vann Idol 2007?

Idol, Sveriges mest populära TV-program är omåttligt populärt. Vi får se massor av ungdomar och unga vuxna talanger tävla om den eftertraktade vinsten. Men vem vann Idol 2007?

Snabbsvar

Vem vann Idol 2007?

Marie Picasso

Marie Picasso vann Idol 2007

År 2007 var det dags för den fjärde säsongen av Idol. Efter flera veckor av auditions, kvalveckor och livesändningar stod till slut Marie Picasso som segrare. Hon vann över tvåan Amanda Jenssen med knapp marginal. Vinnarlåten 2007 heter “This Moment“, av Mårten och Lina Eriksson. Marie Picasso släppte senare debutalbumet “The Secret” som nådde förstaplatsen på svenska albumlistan.

Andra framgångsrika deltagare från Idol 2007

Förutom vinnaren av Idol 2007, Marie Picasso, har flera andra deltagare från säsongen haft framgångsrika musikkarriärer. Amanda Jenssen som kom tvåa har släppt flera album och bland annat tävlat i Melodifestivalen.Även Mattias Andréasson som slutade på tredjeplats har haft en framgångsrik karriär. Han var med och bildade pojkbandet E.M.D tillsammans med Erik Segerstedt och Danny Saucedo, som också deltog i Idol 2007.

Andra kända namn från säsongen är Anna Bergendahl som vann Melodifestivalen 2010 och tävlade för Sverige i Eurovision Song Contest samma år. Sammanfattningsvis bjöd Idol 2007 på många talangfulla artister som har fortsatt att synas i musikbranschen långt efter tävlingens slut. Men det var Marie Picasso som till slut stod som den välförtjänta vinnaren.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!