vinnare eurovision song contest 2021

.

Vem vann Eurovision 2021? – Sammandrag

Introduktion till Eurovision 2021

När vi blickar tillbaka på Eurovision 2021, är det en fråga som står ut mer än någon annan: vem vann Eurovision 2021? Svaret är Måneskin, en italiensk rockgrupp som tog hem segern med sin hitlåt “Zitti e buoni”. Denna framstående bedrift markerade en historisk stund för Italien, och satte tonen för resten av tävlingen. Eurovision 2021, som ägde rum i den livliga staden Rotterdam, Nederländerna, gav oss inte bara en vinnare, men också en oförglömlig musikalisk upplevelse som resonerade med miljontals tittare runt om i världen. I denna artikel kommer vi att utforska mer om tävlingen, de topp fem finishers, och alla de länder som deltog i finalen.

Topp 5 platser i Eurovision 2021

Eurovision 2021 var en tävling fylld av spänning, passion och otrolig musikalisk talang. Men när allt kom till kritan, var det fem framstående bidrag som stod ut från mängden och toppade listorna. Låt oss ta en närmare titt på dessa framträdanden och deras bidrag till Eurovision 2021.

Måneskin – Italien

Måneskin, vinnare av Eurovision 2021, gav en elektrifierande prestation med sin låt “Zitti e buoni”. Med en blandning av rock och pop, lyckades Måneskin inte bara att ta hem segern, men också att skapa en låt som snabbt blev en hit runt om i världen. De fick totalt 524 poäng, vilket säkrade deras seger.

Barbara Pravi – Frankrike

Barbara Pravi från Frankrike tog andraplatsen med sin låt “Voilà”. Med sin kraftfulla röst och emotionella framträdande, lyckades Pravi fånga publikens hjärtan och fick totalt 499 poäng.

Gjon’s Tears – Schweiz

Schweiziska Gjon’s Tears tog tredjeplatsen med sin låt “Tout l’Univers”. Med en stark och känsloladdad röst, lyckades Gjon’s Tears att skapa en låt som verkligen berörde publiken, vilket resulterade i totalt 432 poäng.

Daði og Gagnamagnið – Island

Island var representerat av Daði og Gagnamagnið med låten “10 Years”. Deras unika stil och fängslande framträdande gjorde dem till en publikfavorit, vilket ledde till att de fick totalt 378 poäng och en fjärdeplats.

Go_A – Ukraina

Ukrainska bandet Go_A avslutade topp fem med sin låt “Shum”. Med en blandning av traditionell ukrainsk musik och moderna beats, lyckades Go_A skapa en låt som var både unik och fängslande, vilket resulterade i totalt 364 poäng.

Sammanfattningsvis kan vi säga att dessa fem bidrag inte bara visade upp en otrolig musikalisk talang, men också en stor variation av musikstilar och genrer. Trots att Måneskin från Italien var de slutgiltiga vinnarna, bidrog alla dessa artister till att göra Eurovision 2021 till en oförglömlig upplevelse.

Översikt över alla deltagande länder i finalen

Eurovision 2021 var en global musikfest som samlade 26 länder i finalen. Varje land bidrog med sin unika musikaliska stil och kreativitet, vilket resulterade i en fantastisk blandning av musikgenrer och kulturer. Låt oss ta en närmare titt på de länder som deltog i finalen och deras placeringar.

Italien

Som vi redan har nämnt, stod Italien som den stolta vinnaren av Eurovision 2021, med rockgruppen Måneskin och deras låt “Zitti e buoni”.

Frankrike

Frankrike, representerat av Barbara Pravi och hennes låt “Voilà”, tog en stark andraplats.

Schweiz

Schweiz, med Gjon’s Tears och låten “Tout l’Univers”, hamnade på en hedrande tredjeplats.

Island

Island, representerat av Daði og Gagnamagnið och deras låt “10 Years”, tog fjärdeplatsen.

Ukraina

Ukraina, med bandet Go_A och deras låt “Shum”, avslutade topp fem.

Följande länder deltog också i finalen, och även om de inte nådde topp fem, bidrog de med oförglömliga framträdanden:

 • Albanien
 • Belgien
 • Bulgarien
 • Cypern
 • Danmark
 • Estland
 • Finland
 • Grekland
 • Israel
 • Lettland
 • Litauen
 • Malta
 • Moldavien
 • Nederländerna
 • Nordmakedonien
 • Norge
 • Polen
 • Portugal
 • Ryssland
 • San Marino
 • Serbien
 • Slovenien
 • Spanien
 • Storbritannien
 • Sverige

Dessa länder representerade en mängd olika musikstilar och kulturella influenser, vilket gjorde Eurovision 2021 till en rik och mångsidig musikfest. Varje land, oavsett placering, bidrog med något unikt och värdefullt till tävlingen, vilket gjorde Eurovision 2021 till en händelse att minnas.

Eurovision 2021: Resultattabeller

För att ge en mer detaljerad översikt över Eurovision 2021, presenterar vi här tabeller som visar resultaten från tävlingen. Dessa tabeller kommer att omfatta placering, land, artist, låt och poäng.

Top 5 Finishers i Eurovision 2021

Först och främst, låt oss ta en titt på de fem bästa finishers i tävlingen. Dessa artister lyckades skilja sig från mängden och toppa listorna med sina enastående framträdanden.

PlaceringLandArtistLåtPoäng
1ItalienMåneskin“Zitti e buoni”524
2FrankrikeBarbara Pravi“Voilà”499
3SchweizGjon’s Tears“Tout l’Univers”432
4IslandDaði og Gagnamagnið“10 Years”378
5UkrainaGo_A“Shum”364
Endast top 5 i Eurovision 2021

Resultat av alla deltagande länder i finalen

Nedan följer en tabell över alla de 26 länder som deltog i finalen, tillsammans med deras respektive artister, låtar och poäng. Observera att poängen inkluderar både jury- och televotepoäng.

LandArtistLåtPoäng
ItalienMåneskin“Zitti e buoni”524
FrankrikeBarbara Pravi“Voilà”499
SchweizGjon’s Tears“Tout l’Univers”432
IslandDaði og Gagnamagnið“10 Years”378
UkrainaGo_A“Shum”364
FinlandBlind Channel“Dark Side”301
MaltaDestiny“Je Me Casse”255
LitauenThe Roop“Discoteque”220
RysslandManizha“Russian Woman”204
GreklandStefania“Last Dance”170
BulgarienVictoria“Growing Up Is Getting Old”170
PortugalThe Black Mamba“Love Is On My Side”153
MoldavienNatalia Gordienko“Sugar”115
SverigeTusse“Voices”109
SerbienHurricane“Loco Loco”102
CypernElena Tsagrinou“El Diablo”94
IsraelEden Alene“Set Me Free”93
NorgeTIX“Fallen Angel”75
BelgienHooverphonic“The Wrong Place”74
AzerbajdzjanEfendi“Mata Hari”65
AlbanienAnxhela Peristeri“Karma”57
San MarinoSenhit feat. Flo Rida“Adrenalina”50
NederländernaJeangu Macrooy“Birth of a New Age”11
SpanienBlas Cantó“Voy A Quedarme”6
TysklandJendrik“I Don’t Feel Hate”3
StorbritannienJames Newman“Embers”0
Slutresultat och alla poäng i Eurovision Song Contest 2021

Dessa tabeller ger en detaljerad översikt över resultaten från Eurovision 2021. De visar tydligt att tävlingen var fylld med en mängd olika musikaliska talanger och stilar, vilket resulterade i en spännande och oförglömlig musikfest. Även om Måneskin från Italien var de slutgiltiga vinnarna, bidrog varje land och artist till tävlingens framgång och underhållning.

Vanliga frågor om Eurovision 2021

Eurovision 2021 kommer att gå ner i historien som en av de mest minnesvärda upplagorna av denna älskade musiktävling. Medan vi har täckt mycket om tävlingen, finns det fortfarande vissa aspekter som kan behöva ytterligare förklaring. Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om Eurovision 2021.

Vem vann Eurovision 2021?

Den italienska rockgruppen Måneskin vann Eurovision 2021 med sin låt “Zitti e buoni”. De fick totalt 524 poäng, vilket säkrade deras seger.

Hur bestämdes placeringarna i tävlingen?

Placeringarna i tävlingen bestämdes genom en kombination av juryröster och televoter från varje deltagande land. Varje land hade en jury som röstade på sina favoriter, och dessa röster kombinerades med resultaten från televoteringen för att bestämma det slutliga resultatet.

Hur fungerade poängsystemet?

Varje land gav poäng till tio låtar: 1-8, 10 och 12. De gav 12 poäng till sin favoritlåt, 10 poäng till sin näst favorit och så vidare ner till 1 poäng för sin tionde favorit. Dessa poäng kombinerades sedan för att skapa det totala resultatet.

Var hölls Eurovision 2021?

Eurovision 2021 hölls i Rotterdam, Nederländerna, på Rotterdam Ahoy, en konferenscenter och multi-purpose inomhusarena.

Vilka länder deltog i finalen?

Totalt 26 länder deltog i finalen av Eurovision 2021. Dessa inkluderade Italien, Frankrike, Schweiz, Island, Ukraina, Finland, Malta, Litauen, Ryssland, Grekland, Bulgarien, Portugal, Moldavien, Sverige, Serbien, Cypern, Israel, Norge, Belgien, Azerbajdzjan, Albanien, San Marino, Nederländerna, Spanien, Tyskland och Storbritannien.

Vilka var några av de mest minnesvärda ögonblicken från tävlingen?

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken från tävlingen var utan tvekan Måneskins seger. Dessutom var det första gången sedan 1995 som inga av de tre toppbidragen framfördes på engelska. Dessutom mottog flera länder, inklusive Tyskland, Spanien, Nederländerna och Storbritannien, noll poäng från televoteringen i finalen.

Hoppas att detta ger en djupare inblick i Eurovision 2021 och svarar på några av de frågor du kanske har haft om tävlingen. Trots de utmaningar som COVID-19-pandemin medförde, var Eurovision 2021 en framgång och en händelse som kommer att minnas i många år framöver.

Reflektioner över Eurovision 2021

Eurovision 2021 var otvivelaktigt en av de mest spännande och dynamiska upplagorna av denna älskade musiktävling. Vinnare Eurovision 2021, den italienska rockgruppen Måneskin, visade att musik är ett universellt språk som kan förena människor, oberoende av deras kulturella bakgrund. Deras låt “Zitti e buoni” var en perfekt blandning av tradition och modernitet, en prästation som säkrade deras seger och som kommer att bli ihågkommen som en av de mest framstående ögonblicken i Eurovision-historien.

Alla de 26 länder som deltog i finalen bidrog till att göra Eurovision 2021 till en oförglömlig upplevelse. Varje land, oavsett placering, tog med sig något unikt och värdefullt till tävlingen. Deras musikaliska bidrag var en spegling av deras kulturella rikedom, och de visade att musik är mer än bara underhållning – det är en form av konst som kan ge människor hopp, glädje och en känsla av gemenskap.

Att vem vann Eurovision 2021 är en fråga som kommer att bli ihågkommen för alltid, men det är också viktigt att komma ihåg att varje artist och varje låt var en del av denna fantastiska musikfest. Varje framträdande var ett uttryck för kreativitet och talang, och tillsammans skapade de en musikalisk mosaik som representerade Europas kulturella mångfald och kreativa anda.

Eurovision 2021 hölls i Rotterdam, Nederländerna, och trots de utmaningar som COVID-19-pandemin medförde, visade detta evenemang att musik kan övervinna alla hinder. Det var en påminnelse om att vi, trots våra olikheter, kan komma samman och dela vår passion för musik och vår respekt för varandras kulturer.

När vi nu ser tillbaka på Eurovision 2021 och reflekterar över dess betydelse, är det klart att det inte bara var en musiktävling. Det var en symbol för hopp, enighet och den mänskliga andans motståndskraft i svåra tider. Och framför allt, det var en fest för musiken – den universella kraft som förenar oss alla.

Se andra vinnare av Eurovision Song Contest

ÅrLandArtistLåt
2022UkrainaKalush OrchestraStefania
2023SverigeLoreénTattoo
Andra Eurovision vinnare senaste åren
- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!