vem vann idol 2005

.

Vem vann Idol 2005?

Vem vann Idol 2005? Det var frågan på allas läppar när finalen av den populära musiktävlingen närmade sig. Efter en spännande säsong stod till slut Agnes Carlsson som segrare, endast 17 år gammal.

Agnes Carlsson från Vänersborg imponerade på både jury och tittare med sin starka röst och karismatiska scennärvaro. I finalen besegrade hon Sebastian Karlsson och kunde stolt titulera sig som vinnare av Idol 2005.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2005?

Agnes Carlsson

Från audition till final

Agnes resa i Idol började med en imponerande audition där hon sjöng “Varje gång jag ser dig” av Lisa Nilsson. Juryn var överförtjust och hon gick vidare till nästa rond. Trots en tuff start med texttapp under duettsången, lyckades Agnes ta sig till kvalfinalen.

Väl i kvalfinalen misslyckades Agnes att ta sig direkt till finalen baserat på tittarnas röster. Juryn valde dock att ge henne en plats som “juryns val”. Denna chans tog Agnes tillvara på och levererade starka framträdanden vecka efter vecka.

Vad hände sen?

Vem vann Idol 2005 och vad hände sen? Såklart så gick Agnes in i Idol-historien efter segern. Agnes släppte debutsingeln “Right Here, Right Now” som gick direkt in på förstaplatsen på svenska singellistan. Singeln sålde platina och toppade även Trackslistan och Svensktoppen.

Agnes har sedan dess haft en framgångsrik karriär med internationella hits som “Release Me“. Hon uppträdde även på kronprinsessan Victorias bröllop 2010 tillsammans med Björn Skifs.

Idag är Agnes en etablerad artist och låtskrivare, med en imponerande karriär som sträcker sig långt bortom hennes seger i Idol 2005. Hon har verkligen visat att hon hade vad som krävdes för att bli en stjärna.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!