vem vann idol 2015

.

Vem vann Idol 2015?

Minns ni vem var det som vann och tog hem förstaplatsen i Idol 2015? Även 2015 var det en mycket spännande final mot där vinnaren vann marginellt mot Amanda Winberg.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2015?

Martin Almgren

Idol 2015

Säsongen 2015 var den elfte i ordningen och vem var det som vann Idol 2015? Jo, ingen mindre än riktig underdog inför tävligen: Martin Almgren. Som innan sin första Idol audition var en 27-årig lastbilschaufför från Lindesberg. I finalen framförde han vinnarlåten “Can’t Hold Me Down” och tog hem segern före tvåan Amanda Winberg.

Andra deltagare som tog sig långt i Idol 2015 var Simon Zion som slutade på tredje plats och Lina Rydén som kom fyra. Totalt var det 12 deltagare som tog sig till veckofinalerna det året.

Idol genom åren

Idol har varit en språngbräda för många artister genom åren. Vinnare som Agnes Carlsson, Måns Zelmerlöw och Loreen har alla haft framgångsrika karriärer efter sina medverkanden. Även om man inte vinner så kan Idol vara ett bra sätt att få uppmärksamhet och skapa sig ett namn i musikbranschen. Listan på alla vinnare av Idol har många kända namn är tillgänglig här.

Programmet är mycket populärt och tilldelades Kristallen för Årets underhållningsprogram år 2015 och 2018. Vem som helst kan söka till Idol, oavsett tidigare erfarenhet eller bakgrund. Det har gjort att programmet lockat en mångfald av deltagare genom åren.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!