vem vann idol 2004

.

Vem vann Idol 2004?

Idol 2004 var den första säsongen av TV-programmet Idol i Sverige. Tävlingen gick ut på att hitta en ny popstjärna genom uttagningar och direktsända veckofinaler. Vem vann då första säsongen av Idol 2004? Jo, det gjorde 26-årige Daniel Lindström från Umeå.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2004?

Daniel Lindström

Vägen till vinsten

Daniel Lindström imponerade på juryn redan från start med sin tolkning av Stevie Wonders “Lately” i kvalveckan. Han fortsatte sedan leverera starka framträdanden vecka efter vecka, med låtar som “Crazy” av Seal och “September” av Earth, Wind & Fire.

I finalen ställdes Daniel mot Darin Zanyar, en annan stark sångare som också blivit en publikfavorit under säsongen. Men efter att ha framfört vinnarlåten “Coming True”, skriven av Jörgen Elofsson, stod det klart att det var Daniel Lindström som hade vunnit Idol 2004.

Karriären efter Idol

Efter segern i Idol släppte Daniel Lindström singeln “Coming True” som sålde dubbel platina. Hans självbetitlade debutalbum gick rakt in på förstaplatsen på den svenska albumlistan i december 2004.

Lindström har sedan dess släppt ytterligare två album, “Nån slags verklighet” (2006) och “D-Day” (2009). Han har även skrivit låtar till andra artister, bland annat “Let It Go” till Jacky Cheung.

Även om Daniel Lindström inte längre är lika aktiv i rampljuset som direkt efter Idol, är han fortfarande ett välkänt namn för många svenskar. Hans seger i Idol 2004 var startskottet på en framgångsrik musikkarriär och ett bevis på kraften i TV-tävlingar som Idol.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!