Vem vann Idol 2018

.

Vem vann Idol 2018?

Sebastian Walldén vann Idol 2018 efter en spännande säsong full av talangfulla deltagare. Finalen ägde rum i Globen i Stockholm där Sebastian tog hem segern över Kadiatou Holm Keita.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2018?

Sebastian Walldén

Idol 2018 – en säsong full av stjärnor

Idol 2018 bjöd på många minnesvärda ögonblick och framträdanden. Bland de 21 deltagare som gick vidare till kvalveckan fanns flera starka röster och personligheter. Efter en intensiv vecka med liveframträdanden röstades 12 deltagare vidare till veckofinalerna.

Under hösten fick tittarna följa deltagarnas resa genom utmaningar som temaveckor, duetter och liveframträdanden. Juryn, bestående av Kishti Tomita, Nikki Amini, Anders Bagge och Alexander Kronlund, gav både ris och ros. Till slut stod Sebastian Walldén och Kadiatou Holm Keita i finalen.

Sebastian Walldén – vinnaren av Idol 2018

I en rafflande final lyckades 19-årige Sebastian Walldén från Åkersberga knipa förstaplatsen och därmed titeln som Idol 2018. Med sin karisma och starka röst imponerade han på både jury och tittare genom hela säsongen.

Efter vinsten släppte Sebastian singeln “Everything” som blev en hit på svenska topplistor. Han har även hunnit med att ge ut ett album och åka på turné sedan Idol-tiden.

Tvåa i tävlingen kom Kadiatou Holm Keita som också gjort sig ett namn efter Idol. Hon har bland annat medverkat i Melodifestivalen och släppt egen musik.

Idol är ett av Sveriges mest populära TV-program och har genom åren gett oss många artister som idag är etablerade i musikbranschen. Vem vet vilka stjärnor vi får se i kommande säsonger?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!