vem vann idol 2023

.

Vem vann Idol 2023?

Idol 2023 var den nittonde säsongen av den populära sångtävlingen Idol i Sverige. Finalen ägde rum den 1 december 2023 i Avicii Arena i Stockholm. Efter en spännande tävling stod det klart vem som vann Idol 2023 – det var Cimberly Wanyonyi tog hem segern och blev årets Idol-vinnare.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2023?

Cimberly Wanyonyi

Vägen till finalen

Säsongen började den 28 augusti 2023 med auditions där deltagarna fick visa upp sin sångtalang. Nytt för året var att fyra sångare coachade deltagarna: Hanna Ferm, Chris Kläfford, Pa Modou Badjie och Maxida Märak.

Efter auditions följde kvalveckan och sedan de direktsända veckofinalerna. I veckofinalerna röstade tittarna fram sina favoriter och den med minst röster åkte ut varje vecka. Till slut stod Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson i finalen.

Vem som tog hem segern

I en rafflande final lyckades Cimberly Wanyonyi övertyga tittarna och kammade hem segern i Idol 2023. Saga Ludvigsson kom på en stark andraplats.

Vinnaren Cimberly Wanyonyi var överlycklig efter segern. Hon ser fram emot att få satsa helhjärtat på musiken och drömmer om en framtid som artist.

Idol fortsätter att vara ett av Sveriges mest populära TV-program. Tittarna älskar att följa deltagarnas resa från okända sångtalanger till att bli stjärnor med chans på en musikkarriär. Frågan är, vem kommer att vinna Idol nästa år? Vem kommer gå in i historien som en av Sveriges vinnare av Idol?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!