vem vann idol 2011
vem vann idol 2011

.

Vem vann Idol 2011?

Idol är en av Sveriges mest populära musiktävlingar på TV. Varje år sedan starten 2004 har tävlingen korat en vinnare som fått chansen att slå igenom i musikbranschen. Men vem vann egentligen Idol 2011?

Vem vann Idol 2011?

Amanda Fondell

Hon som tog hem segern

2011 års upplaga av Idol vanns av den då 16-åriga Amanda Fondell från Linderöd i Skåne. I finalen besegrade hon Robin Stjernberg med 52 procent av rösterna från tittarna. Därmed blev Amanda Fondell den yngsta kvinnliga vinnaren i Idols historia. Hennes vinnarlåt “All This Way” gick direkt in på förstaplatsen på Sverigetopplistan och certifierades med dubbel platina. Debutalbumet “Because I Am” släpptes i december 2011 och nådde även det förstaplatsen på albumlistan. Se ett av hennes framträdanden här: “Hey ya!

Framgångsrik karriär efter Idol

Efter segern i Idol 2011 har Amanda Fondell haft en framgångsrik karriär som artist. Hon har släppt ytterligare två studioalbum och medverkat i flera TV-program, bland annat som programledare för Idol 2017. Fondell har även turnerat flitigt och uppträtt på stora scener som Allsång på Skansen och Melodifestivalen. 2013 tävlade hon i Melodifestivalen med låten “Dumb”, som slutade på en åttondeplats i finalen. Idag är Amanda Fondell en etablerad artist i Sverige med flera hitlåtar och framgångsrika album bakom sig. Vinsten i Idol 2011 blev startskottet på en lysande musikkarriär för den unga sångerskan från Skåne.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!