vem vann idol 2008

.

Vem vann Idol 2008?

Kevin Borg vann Idol 2008 efter en spännande säsong av den populära musiktävlingen. Han tog hem segern i en rafflande final mot Alice Svensson i Globen den 12 december 2008.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2008?

Kevin Borg

Vägen till vinsten

Kevin Borg, som är född på Malta, flyttade till Sverige för kärlekens skull innan han sökte till Idol 2008. Med sin charm och sångröst blev han snabbt en favorit hos både jury och tittare. Under programmets gång imponerade han med starka framträdanden av låtar som “You’re The Voice” och “Livin’ On A Prayer“.

I finalen gick Kevin upp mot Alice Svensson, en annan talangfull deltagare. Efter att ha framfört sina egna favoritlåtar stod det klart att det var Kevin som hade vunnit svenska folkets hjärtan.

Karriären efter Idol

Efter vinsten i Idol 2008 fick Kevin Borg chansen att släppa ett eget album. Dessutom fick han huvudrollen i musikalen “High School Musical” på Göta Lejon i Stockholm. Kevin uppträdde också i populära program som Allsång på Skansen.

Trots en lovande start på karriären valde Kevin att flytta tillbaka till Malta 2015, efter en skilsmässa från sin svenska fru Sofia Lundgren. Idag fortsätter han att skriva musik och driver ett eget skivbolag, med fokus på den asiatiska marknaden.

Även om det har gått många år sedan Kevin Borg vann Idol 2008 är han fortfarande ihågkommen som en av de mest populära vinnarna i programmets historia. Hans segerframträdande i Globen är ett minne som många Idol-fans bär med sig.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!