vem vann idol

.

Vem vann Idol 2019?

Idol 2019 bjöd på en säsong full av talangfulla deltagare, men även många personliga berättelser. Den favorittippade 17-åriga coola sångaren från Tällberg senare tog hem segern i en rafflande final i Globen.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2019?

Tusse Chiza

Vinnarens resa

Tusse Chiza gick hela vägen från audition till seger i Idol 2019. Han imponerade på både jury och tittare med sin unika röst och karisma på scenen. I finalen framförde Tusse vinnarlåten “Rain” och fick stående ovationer från publiken.

Vägen till vinsten var dock inte utan motstånd. Tusse mötte tuff konkurrens från de andra finalisterna, särskilt Freddie Liljegren som slutade på en stark andraplats. Men till slut var det Tusses stjärnglans som lyste starkast.

Idol 2019 – en säsong full av show

Förutom Tusse Chiza och Freddie Liljegren bjöd Idol 2019 på många andra talangfulla deltagare. Bland de 12 som gick till fredagsfinalerna fanns namn som Aida Secka, Astrid Risberg, Gottfrid Krantz och Dao Di Ponziano.

Säsongen innehöll även starka personliga berättelser från deltagarna. Flera av dem delade med sig av tragedier som självmord, droger och mobbning. Men genom musiken hittade de styrka att gå vidare och följa sina drömmar.

Tusse Chiza är den femtonde vinnaren av Idol i Sverige och den första sedan 2009 där finalduellen stod mellan två killar. Han är också den första Idolvinnaren som senare vunnit Melodifestivalen, vilket han gjorde 2021. Vem vet vilka framgångar vi får se från Tusse och de andra deltagarna i Idol 2019 i framtiden?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!