vem vann idol

.

Vem vann Idol 2010? En tillbakablick på säsongen

Vem vann Idol 2010? Det är en fråga som många fortfarande minns svaret på. Säsongen bjöd på många minnesvärda ögonblick och framträdanden av talangfulla deltagare. I den stora finalen stod till slut Jay Smith som segrare efter en rafflande tävling.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2010?

Jay Smith

Idol 2010 – en säsong fylld av höjdpunkter

Idol 2010 var den sjunde säsongen av den populära musiktävlingen. Programledare var för fjärde året i rad Peter Jihde och juryn bestod av Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson. Säsongen startade med auditions runt om i landet där tusentals hoppfulla sångare sökte.

Vecka efter vecka röstades deltagare ut tills bara de allra bästa återstod. Några av de mest uppmärksammade deltagarna var Geir Rönning, som tidigare representerat Finland i Eurovision Song Contest, och Linda Varg från popgruppen Supernatural. Men det var Jay Smith som imponerade mest på juryn och tittarna.

Jay Smith – vinnaren av Idol 2010

I finalen ställdes Jay Smith mot Minnah Karlsson och det blev en jämn kamp. Men till slut stod det klart att det var Jay Smith som vann Idol 2010 med sin tolkning av vinnarlåten “Dreaming People”. Jay hade innan tävlingen spelat med bandet Von Benzo och släppt en skiva.

Efter segern i Idol har Jay Smith fortsatt sin musikkarriär. Han har släppt flera album och singlar samt turnerat runt i Sverige. Jay har även medverkat i andra TV-program som Så mycket bättre och suttit i juryn för Idol 2017. Han är fortfarande aktiv som artist och låtskrivare.

Idol 2010 var en säsong som bjöd på många talanger och fina framträdanden. Men det var till slut Jay Smith som stod som den välförtjänta vinnaren efter en imponerande insats genom hela tävlingen.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!