eurovision song contest

.

Vem vann Eurovision 2023? – Allt om tävlingen

Eurovision Song Contest är en internationell musikfest som årligen samlar artister från hela Europa och Australien.

Men vem vann Eurovision 2023? Det var ingen annan än Loreen från Sverige, som med sin gripande låt “Tattoo” lyckades säkra segern.

Snabba svaret

  • Vem vann Eurovision 2023?

    Loreen vann Eurovision 2023 med hennes låt "Tattoo".

Andra segern för Loreen

Med sin andra vinst i tävlingen, skrev Loreen historia som den första kvinnan att uppnå det, vilket också innebar Sveriges sjunde seger i Eurovision-historien.

Tävlingen ägde rum i den pulserande staden Liverpool i England. Årets tävling hölls i Liverpool eftersom Eurovision vinnare 2022 blev Ukraina och man kunde inte genomföra tävlingen där på grund av kriget.

Här kommer vi kika på topp 3-länderna, alla deltagande länder i finalen och var Eurovision Song Contest 2023 hölls.

Loreen och hennes bidrag

När det kommer till frågan “vem vann Eurovision 2023”, är svaret klart och tydligt: Loreen, den svenska artisten med ett hjärta av guld och en riktigt härlig röst. Med sin låt “Tattoo” lyckades Loreen inte bara att vinna tävlingen, utan också att skriva historia genom att bli första kvinnan att vinna Eurovision två gånger.

Sveriges sjunde seger i Eurovision-historien

Loreens vinst markerade också Sveriges sjunde seger i Eurovision-historien, vilket placerade Sverige på samma nivå som Irland för att ha flest vinster.

Sveriges framgång i Eurovision 2023 var inte bara Loreens förtjänst. Det var också resultatet av det hårda arbete och engagemang som lagts ner av alla inblandade, från låtskrivare och producenter till tekniker och bakgrundsdansare.

Eurovision 2023: De övriga topp 3-länderna

Trots att de inte nådde den högsta platsen så tycker jag ändå att Finland och Israel gjorde riktigt fina insatser.

Finland: Starkt stöd av tv-tittarna

Finland gjorde ett starkt intryck på Eurovision 2023. Trots att de inte vann, mottog de det högsta antalet poäng från telefonrösterna.

Israel: En plats på pallen

Israel säkrade den tredje platsen i Eurovision 2023, vilket är en riktig imponerande prestation enligt mig. Även om de inte nådde toppen så skrällde de rejält och kunde ta hem bronsmedaljen.

Eurovision 2023: Platsen för tävlingen

Eurovision Song Contest 2023 var en riktigt härlig upplevelse och show. Den ägde rum i Liverpool, Storbritannien. En stad känd för sin rika musikhistoria och kulturella öppenhet.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!