Vem vann Idol 2021
Vem vann Idol 2021

.

Vem vann Idol 2021?

Idol är en av Sveriges mest populära musiktävlingar på TV. Varje år tävlar unga sångtalanger om att bli nästa stora stjärna. Tävlingen har pågått sedan 2004, men vem vann egentligen Idol 2021?

Snabbsvar

Vem vann Idol 2021?

Birkir Blær

Birkir Blær vann och tog hem segern

21-årige Birkir Blær från Göteborg korades till vinnare av Idol 2021 i en spännande final. Han imponerade på både jury och tittare med sin unika röst och karisma genom hela säsongen. I finalen besegrade han tvåan Jacqline Mossberg Mounkassa.

Yngsta Idol-vinnaren någonsin

Med sina 21 år blev Birkir Blær den fjärde yngsta Idol-vinnaren i programmets historia. Rekordet innehas fortfarande av Lisa Ajax som vann 2014, bara 16 år och 115 dagar. Men Birkir visade att ung ålder inte är något hinder för att lyckas.

Efter segern har det dock varit ganska tyst från Birkir Blær. I en intervju berättade han att karriären efter Idol gått långsamt framåt. Men med den talang och utstrålning han visade upp i tävlingen lär vi säkert få se mer av honom i framtiden.

https://www.youtube.com/watch?v=0V0n_rc75ecVinnarlåten “Weightless” som Birkir framförde i finalen blev en hit och visade vilken begåvad artist han är. Framtiden ser ljus ut för den unga sångaren som vann Idol 2021.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!