Vem vann Idol 2022

.

Vem vann Idol 2022?

Nike Sellmar från Piteå vann Idol 2022 efter en spännande final i Tele2 Arena i Stockholm den 25 november. Hon stod som segrare i den 18:e säsongen av TV-programmet Idol i Sverige.

Snabbsvar

Vem vann Idol 2022?

Nike Sellmar

Vägen till vinsten

Så, vem var det som vann till slut? Till slut var det 20-åriga Nike Sellmar. I finalen mötte hon Albin Tingwall och framförde låtarna “Happier Than Ever”, “To Make You Feel My Love” samt vinnarlåten “Anything You Say“. Juryn, bestående av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Katia Mosally, hyllade Nike för hennes unika röst och närvaro på scenen. Programledare var Pär Lernström och Anis Don Demina.

Reaktioner efter Idol-vinsten

I en intervju med Aftonbladet berättade en lycklig Nike Sellmar om känslorna efter att ha korats till vinnare av Idol 2022:”Det här betyder allt. Det är min karriär som kommer igång nu och jag är så tacksam över allt stöd jag fått. Nike Sellmar är den 18:e i raden av Idolvinnare sedan programmets start 2004. Hennes vinst visar att drömmar kan bli verklighet med hårt arbete, passion och en fantastisk sångröst.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!