Vem vann Robinson 2023
Vem vann Robinson 2023

.

Vem vann Robinson 2023?

Pelle Lilja vann Robinson 2023 efter en dramatisk final. Han kollapsade av utmattning direkt efter segern men återhämtade sig snabbt. Robinsons höst-säsong 2023 avgjordes den 7 december. I finalen tävlade Pelle Lilja, Emilia Persson och Emilio Mio Vega om segern. Efter en tuff kamp stod Pelle Lilja som segrare.

Dramatisk kollaps efter vinsten

Direkt efter att ha vunnit föll Pelle ihop på marken av utmattning. Programledaren Petra Malm och sjukvårdare rusade fram för att ge honom syrgas. Pelle hämtade sig dock snabbt och kunde fira segern med de andra deltagarna. Pelle har deltagit i Robinson även 2022 men lämna tävlingen i förtid. Nu kom han tillbaka för revansch och lyckades vinna hela tävlingen.

Delade vinstpengarna

Vinnaren av Robinson får en halv miljon kronor i prispengar. Pelle valde att dela 25 000 kr var till de två andra finalisterna enligt en överenskommelse de gjort innan finalen. Det var Oskar Hammarstedt som vann vårens säsong av Robinson av efter en final mot Pernilla Block och Sanna Strand. Nytt för året var att den sista deltagaren som tog sig tillbaka från “Gränslandet”, Amanda Eliasson, fick 25 000 kr.

Om du vill läsa mer om alla vinnare i Robinson så hittar du det här: Alla Robinson Vinnare.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!