Vem vann Ballon d'Or

.

Vem vann Ballon d’Or 2021?

Vi svarar på frågan vem det var som vann Ballon d’Or. Den franska nyhetstidningen France Football har delat ut priset årligen sedan 1956. År 2021 var ett spännande år med många framstående prestationer från fotbollsstjärnor över hela världen. Men vem var det som till slut lyckades ta hem den åtråvärda Ballon d’Or-trofén?

Snabbsvar

Vem vann Ballon d’Or 2021?

Lionel Messi, Paris Saint-Germain

Lionel Messi – en fotbollslegend tar hem priset

Svaret är ingen mindre än den argentinska fotbollslegenden Lionel Messi. Messi, som spelar för Paris Saint-Germain, har haft en fantastisk säsong och har visat prov på sin skicklighet och klass på planen. Han har varit en nyckelspelare för sitt lag och har bidragit med både mål och assists.

Messi har tidigare vunnit Ballon d’Or-priset sex gånger, vilket gör honom till den spelare som har vunnit flest gånger. Hans senaste seger kom 2019, och 2021 års vinst var hans sjunde totalt sett. Detta cementerar hans status som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna.

Andra framstående kandidater

Även om Lionel Messi var den slutliga vinnaren, fanns det flera andra framstående kandidater som gjorde starkt ifrån sig under 2021. Robert Lewandowski, som spelar för Bayern München, var en stark kandidat efter en fantastisk säsong där han slog flera målrekord. Även Chelsea-spelaren Jorginho, som vann både Champions League och EM, var en het kandidat.

Andra spelare som gjorde sig förtjänta av att nämnas var bland annat Karim Benzema från Real Madrid och N’Golo Kanté från Chelsea.

Sammanfattningsvis var Lionel Messi den värdige vinnaren av Ballon d’Or 2021. Hans imponerande prestationer och status som en av fotbollens största legender gjorde honom till den självklara valet. Även om det fanns flera andra framstående kandidater, var Messis vinst ett välförtjänt erkännande av hans enastående karriär och bidrag till fotbollssporten.

Vill du veta om vem som vann Ballon d’Or 2022?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!