Nou Camp Stadium

.

Vem vann Ballon d’Or 2019?

Varje år när Ballon d’Or-galan närmar sig, sprids en elektrisk spänning genom fotbollsvärlden. Vilken superstjärna kommer att lyfta den eftertraktade guldbollen? 2019 års upplaga av den prestigefyllda utmärkelsen var inget undantag – tvärtom, det var ett riktigt fotbollsfest! Så här kommer svaret på frågan: vem vann Ballon d’Or 2019?

Korta Svaret

Vem vann Ballon d’Or 2019?

Lionel Messi, FC Barcelona.

Lionel Messi tar hem vinsten

Den argentinska superstjärnan från Barcelona, tog hem Ballon d’Or 2019. Detta var Messis sjätte Ballon d’Or-vinst, vilket är ett nytt rekord. Messi hade ett fantastiskt år 2019, där han ledde Barcelona till La Liga-titeln och var den främsta målskytten i turneringen.

“El Mesías” var den självklara favoriten att vinna priset efter sina imponerande prestationer under året. Hans förmåga att skapa chanser, göra mål och leda sitt lag till framgång är oöverträffad. Messi har under många år varit en av de absolut bästa spelarna i världen och hans sjätte Ballon d’Or-vinst bekräftar hans status som en av fotbollshistoriens största spelare.

Utmanarna – en försvarare och en rival

Förutom Lionel Messi var det flera andra framstående spelare som placerade sig högt i Ballon d’Or-omröstningen 2019. Liverpool-målvakten Virgil van Dijk kom tvåa, vilket var en imponerande prestation för en försvarsspelare. Van Dijk var en nyckelspelare i Liverpools Champions League-vinst under säsongen.

Cristiano Ronaldo, Messis evige rival, kom på tredje plats. Självklart hade utmanaren också ett starkt år med Juventus och Portugal, men kunde inte matcha Messis individuella prestationer.

Sammanfattningsvis var Lionel Messi den förtjänta vinnaren av Ballon d’Or 2019. Med en dominant säsong både på klubb- och landslagsnivå, gjorde honom till den självklara valet. Messi fortsätter att skriva historia och cementera sin plats som en av fotbollens allra största spelare.

Minns du varför Ballon d’Or inte delades ut 2020?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!