vem vann ballon dor 2018

.

Vem vann Ballon d’Or 2018?

Varje år, när fotbollssäsongen närmar sig sitt slut, är det dags för en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i sporten – Ballon d’Or. Denna guldkula, som delas ut av tidskriften France Football, är ett begärligt pris för alla fotbollsstjärnor som drömmer om att bli erkända som världens bästa spelare. Men vem var det som lyckades lyfta denna åtråvärda trofé 2018?

Snabbsvar

Vem vann Ballon d’Or 2018?

Luka Modrić, Real Madrid.

Luka Modrić – en oväntad vinnare

Många förväntade sig att Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi skulle ta hem priset, som de så ofta gjort tidigare. Men 2018 var året då en annan spelare steg fram och tog hem Ballon d’Or – Luka Modrić. Den kroatiska mittfältaren hade haft ett fantastiskt år, med vinster i både Champions League och VM-turneringen. Hans skickliga spel och ledarskap på planen gjorde att han till slut kunde krönas som världens bästa fotbollsspelare 2018.

En historisk seger

Modrićs seger var historisk på flera sätt. För det första bröt han den långa dominansen av Messi och Ronaldo, som hade delat på priset de senaste tio åren. För det andra var han den första kroaten någonsin att vinna Ballon d’Or. Detta var ett stort ögonblick för fotbollen i Kroatien, som kunde se en av sina egna spelare nå den absoluta toppen.

Modrićs framgång visade också att det inte bara är mål och assists som räknas när man utser världens bästa spelare. Hans förmåga att kontrollera spelet, läsa matchen och leda sitt lag till stora framgångar blev avgörande faktorer i juryns beslut.

Sammanfattningsvis var Luka Modrićs seger i Ballon d’Or 2018 en oväntad men välförtjänt triumf. Han visade att det finns andra sätt att dominera på en fotbollsplan än att bara göra mål, och att lagframgångar kan väga tyngre än individuella prestationer. Detta var en seger som kommer att gå till historien.

Året efter, 2019, var det en argentinare som vann. Du vet vem som vann guldbollen 2019 här.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!