Vem vann Champions League 2022 - En Häftig Triumf i Fotbollens Värld

.

Vem vann Ballon d’Or 2022?

Ballon d’Or är en av de mest prestigefyllda individuella utmärkelserna i fotbollsvärlden. Priset delas ut årligen av den franska tidningen France Football till den bästa fotbollsspelaren under det gångna året. 2022 års upplaga av Ballon d’Or var särskilt spännande då flera storspelare gjorde anspråk på den åtråvärda utmärkelsen.

Snabbsvar

Vem vann Ballon d’Or 2022?

Karim Benzema – Real Madrid

Karim Benzema – Ballon d’Or-vinnaren 2022

Slutligen var det Karim Benzema från Real Madrid som tog hem Ballon d’Or 2022. Benzema hade ett fantastiskt år med Real Madrid där han var avgörande i klubbens Champions League-seger. Han gjorde totalt 44 mål och 15 assist för Real Madrid under säsongen 2021/2022 vilket var en stor bidragande faktor till hans Ballon d’Or-vinst.

Benzema har länge varit en av världens bästa anfallare men 2022 var året då han äntligen fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen. Han var den äldsta vinnaren av Ballon d’Or sedan 1956 då Stanley Matthews vann priset som 41-åring. Benzema var 34 år gammal när han tog hem Ballon d’Or 2022.

Andra framstående kandidater

Även om Karim Benzema var den förtjänta vinnaren av Ballon d’Or 2022 så fanns det flera andra framstående kandidater som gjorde starkt anspråk på priset.

Mané hade en fantastisk säsong med Liverpool där han var en nyckelspelare i klubbens Champions League-seger och ligatitel. De Bruyne å sin sida var avgörande för Manchester Citys ligatitel och var en av de mest kreativa mittfältarna i världen under 2022.

Sammanfattningsvis var Karim Benzema den förtjänta vinnaren av Ballon d’Or 2022 efter ett fantastiskt år med Real Madrid. Trots stark konkurrens från andra storspelare som Sadio Mané och Kevin De Bruyne så var Benzema den spelare som stack ut mest under 2022.

Har du koll på vem som vann Ballon d’Or 2023?

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!