vem vann Ballon d'Or

.

Vem vann Ballon d’Or 2020?

Ballon d’Or, den prestigefyllda fotbollsutmärkelsen, är något som fotbollsfans över hela världen följer med spänning varje år. År 2020, ett annorlunda år där alla fick ett sorligt beslut. Prisutdelningen är inställd på grund av COVID-19-pandemin. Kort och gott är svaret på vem som vann; ingen. Men trots detta är det många som undrar vem som vann Ballon d’Or 2020 – om tävlingen hade ägt rum.

Snabbsvar

Vem vann Ballon d’Or 2020?

Ingen prisutdelning. Inställt på grund av coronapandemin.

Toppspelare som favoriter

Inför Ballon d’Or 2020 var det flera spelare som var favoriter att vinna guldbollen. De främsta kandidaterna var bland annat Robert Lewandowski. Lewa hade en fantastisk säsong med Bayern München och blev utsedd till UEFA:s bästa manliga spelare. Andra spelare som sågs som starka kandidater var toppspelare som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Virgil van Dijk.

Ballon d’Or 2020 ställs in

Flera spelare nosade på att vara favorit för vinsten av Ballon d’Or 2020, men tyvärr kom beslutet från France Football. Det är inställt på grund av COVID-19-pandemin. Beslutet motiverades med att säsongen 2019/2020 var alltför oregelbunden och att det inte skulle vara rättvist att dela ut priset under sådana omständigheter.

Året därefter var Ballon d’Or tillbaka och prisutdelningen ägde rum som vanligt igen. Vem vann Ballon d’Or 2021.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!