vem vann ballon dor 2023

.

Vem vann Ballon d’Or 2023?

Ballon d’Or är nog den mest prestigefyllda individuella fotbollsutmärkelsen. Därav är priset ett av de mest eftertraktade i fotbollsvärlden. År 2023 stod världen återigen i spänning inför vem som skulle koras till årets bästa fotbollsspelare. Efter en intensiv säsong fylld med fantastiska prestationer, offentliggjordes slutligen vem som vann Ballon d’Or 2023.

Snabbsvar

Vem vann Ballon d’Or 2023?

Lionel Messi – Inter Miami

Messi – Vinnaren av Ballon d’Or 2023

Vinnaren av Ballon d’Or 2023 blev ingen mindre än Lionel Messi. Den argentinska superstjärnan spelade 2023 för Inter Miami och tog hem priset för åttonde gången i sin karriär. Under säsongen 2022/2023 var Messi i storform för sitt klubblag Inter Miami. Han bidrog med imponerande statistik, bland annat 21 mål och 20 assist i alla tävlingar. Lionel Messi’s fantastiska individuella prestationer övertygade juryn att han förtjänade att ta hem Ballon d’Or-priset för 2023.

Övriga placeringar

Andraplatsen gick till Erling Haaland. Den norska superanfallaren som under säsongen 2022/2023 gjorde stor succé för Manchester City. Haaland stor för imponerande 36 mål på 35 matcher i Premier League.

På tredjeplats kom Kylian Mbappé, den franska superstjärnan som också spelar för Paris Saint-Germain. Mbappé hade en fin säsong men såg sig besegrad av sin klubbkamrat Messi.

Messi vann också priset 2021 men i en annan klubb, ta reda på vilken i prisutdelningen för Ballon d’Or 2021.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!