vilka vann cl 2024

.

Vilka vann Champions League 2024?

Att svara på frågan vem som vann Champions League 2024 går inte riktigt än eftersom finalen inte är spelad ännu. Men så fort matchen är klar och vinnare är korad så kommer du hitta uppgifter om vilka som vann CL 2024 här.

Som du säkert vet så spelas Champions League finalen 2024 den 1a juni 21:00 på Wembley Stadium i London.

Favoriter till att vinna CL 2024

Om vi istället tittar på vilka som är favoriter att vinna årets turnering så har vi faktiskt en storfavorit. Enligt oddsen är Real Madrid favoriter att vinna CL 2024 mot Borussia Dortmund. Flera spelbolag, så som Sportsbettingdime och Vegasinsider, har Real Madrid som klara favoriter med odds runt 1.50 jämfört med Dortmunds odds på cirka 2.50.

Experter pekar på flera faktorer som talar för Real Madrid:

  • Real Madrids stora erfarenhet och meriter i Champions League, med 14 titlar totalt. De har ett rutinerat lag van att prestera i stora matcher.
  • Dortmund saknar samma erfarenhet och har aldrig vunnit Champions League. Senast de var i final 2013 förlorade de mot Bayern München.
  • Real Madrid har faktiskt ett bredare och mer stjärnspäckat lag med spelare som Vinícius Júnior och Rodrygo i toppform. Dortmund är mer beroende av några få nyckelspelare.
  • Real Madrid har överlag nog sett vassare ut under slutspelet och imponerat mer än Dortmund som dock också sett starka ut. De är förmodligen också revanschsugna eftersom de missade finalen 2022/2023.
- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!