Vilka Vann VM 2014 i Fotboll

.

Vilka Vann VM 2014 i Fotboll

Vilka vann VM 2014 i fotboll? Det är en fråga som många fotbollsälskare har ställt sig. I den här artikeln kommer vi att ge en omfattande översikt över turneringen, inklusive vinnarna, deras prestationer och betydelsen av deras seger.

VM 2014 i fotboll: Turneringens översikt

VM 2014 i fotbol ägde rum i Brasilien mellan den 12 juni och 13 juli 2014. Totalt deltog 32 lag i turneringen, som spelades på 12 olika arenor i 12 olika städer. Detta var herrarnas 20:e VM-turnering genom tiderna.

Turneringen hade en lång historisk bakgrund och har varit en av de mest prestigefyllda evenemangen inom fotbollsvärlden. Det första världsmesterskapet i fotboll ägde rum 1930 i Uruguay, och sedan dess har turneringen blivit en global händelse som samlar miljontals fotbollsfans från hela världen.

Vägen till finalen: Tysklands och Argentinas prestationer

Tysklands väg till finalen var imponerande. I gruppspelet besegrade de Portugal med 4-0, spelade oavgjort mot Ghana och besegrade USA med 1-0. I slutspelet besegrade de Algeriet med 2-1 efter förlängning och besegrade sedan Frankrike med 1-0 i kvartsfinalen. I semifinalen mötte de Brasilien och vann med den historiska siffran 7-1.

Argentinas väg till finalen var också imponerande. I gruppspelet besegrade de Bosnien och Hercegovina med 2-1, spelade oavgjort mot Iran och besegrade Nigeria med 3-2. I slutspelet besegrade de Schweiz med 1-0 efter förlängning och besegrade sedan Belgien med samma siffror i kvartsfinalen. I semifinalen mötte de Nederländerna och vann efter straffsparksläggning.

Både Tyskland och Argentina visade upp imponerande prestationer under turneringen. Tyskland var känt för sitt effektiva spel och starka laganda, medan Argentina hade Lionel Messi som en av sina största stjärnor.

Finalen: Tyskland vs Argentina

Finalen i VM 2014 i fotboll spelades den 13 juli 2014 på Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro, Brasilien. Matchen började klockan 16:00 brasiliansk tid och spelades mellan Tyskland och Argentina. Det var det tredje finalmötet mellan de två landslagen sedan finalerna 1986 och 1990.

Matchen var en tät och spännande tillställning. Totalt gjordes 10 skott på mål under matchen, varav Tyskland hade 7 och Argentina hade 2. Tyskland hade även 60% av bollinnehavet och tog 5 hörnsparkar, medan Argentina hade 40% av bollinnehavet och tog 3 hörnsparkar.

Målet som avgjorde matchen kom i den 113:e minuten av förlängningen. Mario Götze gjorde ett fantastiskt mål och gav Tyskland segern med 1-0. Domaren för finalen var Nicola Rizzoli från Italien och matchen sågs av en publik på 74 738 personer.

Övriga prestationer och höjdpunkter från VM 2014

Utöver finalen och de två finalisterna fanns det många andra höjdpunkter och prestationer under VM 2014. Nederländerna kom på tredje plats efter att ha besegrat Brasilien i matchen om tredjepris. James Rodríguez från Colombia blev turneringens bästa målskytt med 6 mål, och Manuel Neuer från Tyskland blev utnämnd till bästa målvakt.

Totalt spelades 64 matcher under mästerskapet och det gjordes totalt 171 mål, vilket motsvarar ett snitt på 2,7 mål per match. Publikrekordet för mästerskapet var 3 429 873 åskådare, med ett snitt på 53 592 åskådare per match.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om vem som vann VM 2014 i fotboll

Vilka spelade finalen i VM 2014 i fotboll?

Finalen spelades mellan Tyskland och Argentina.

Vem vann finalen i VM 2014 i fotboll?

Tyskland vann finalen med 1-0 efter förlängning.

Vem gjorde målet som avgjorde finalen i VM 2014 i fotboll?

Mario Götze gjorde det avgörande målet för Tyskland i förlängningen.

Vem blev utnämnd till matchens bästa spelare i finalen i VM 2014 i fotboll?

Mario Götze blev utnämnd till matchens bästa spelare i finalen.

Hur många skott på mål gjordes under finalen i VM 2014 i fotboll?

Totalt gjordes 10 skott på mål under finalen, varav Tyskland hade 7 och Argentina hade 2.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!