.

Vem vann Tour de Ski 2024?

Tour de Ski är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom längdskidåkningen. I år, 2024, bjöd tävlingen oss verkligen på drama, spänning och en oväntad vändning. När den sista etappen var avklarad stod det klart vem som vann. Amerikanskan Jessie Diggins och norske Harald Østberg Amundsen hade vunnit totalsegern i damrespektive herrklassen i 2024 års Tour de Ski.

Snabba svaret

Vem vann Tour de Ski 2024?

Jessie Diggins vann i damklassen och Harald Østberg Amundsen i herrklassen.

Jessie Diggins dominerade damklassen

Den amerikanska åkaren Jessie Diggins visade prov på enastående uthållighet och styrka under Tour de Ski 2024. Hon vann tre av de sju etapperna och låg aldrig sämre än trea i de övriga loppen.

Trots hård konkurrens från bland annat svenska etablerade åkare som Linn Svahn och Frida Karlsson lyckades Diggins vinna totalsegern med en marginal på över trettio sekunder. Hennes seger var en bekräftelse på att hon är en av världens bästa längdåkare just nu. Tyvärr kommer vi nog att minnas länge när Frida Karlsson snöpligt bröt av staven.

Harald Østberg Amundsen överraskade i herrklassen

I herrklassen var det den norske åkaren Harald Østberg Amundsen som vann totalsegern, till mångas överraskning. Østberg Amundsen föddes 1998 och har länge betraktats som en lovande talang, men att han vann Tour de Ski 2024 var ett genombrott på allra högsta nivå. Østberg Amundsen visade prov grym styrka och vann två av de sju etapperna. Han höll undan för starka åkare som fransosen Lucas Chanavat, norske Erik Valnes, och tysken Friedrich Moch.

Vill du läsa mer om skidor? Kolla in vem det var som vem som vann det första Vasaloppet också.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!