dagligvarugalan 2024

.

Vem vann flest utmärkelser på dagligvarugalan 2024?

Dagligvarugalan 2024 har gått av stapeln och belönat dom bästa aktörerna inom svensk dagligvaruhandel. Evenemanget lyfte fram innovativa lösningar, kundservice i toppklass och hållbarhetsinitiativ som formar framtidens handel.

AffärskedjaAntal priser
Ica10
Coop3
Willys1
Hemköp1
City Gross1
Tiveds Lanthandel1
Valio Sverige1

Ica dominerar prisutdelningen med totalt 10 priser fördelade på olika Ica-butiker och koncept. Coop kommer på andra plats med 3 priser. Övriga kedjor och företag fick ett pris var.

Notera att vissa priser gick till enskilda butiker eller personer, men jag har räknat in dem under respektive kedja de tillhör. Valio Sverige och Tiveds Lanthandel är alltså inte dagligvarukedjor i sig, men de fick varsitt pris i kategorier som rör dagligvaruhandeln.

Vinnare i fokus

Årets Butik gick till Ica Kvantum i Kungsbacka. Juryn prisade deras nytänkande, ständiga förnyelse och grymma kundupplevelse. Ica Maxi Nacka kammade hem titeln Årets Uppstickare för sitt sätt att fånga upp trender från sociala medier och skapa spännande butiksexponeringar. Årets E-handlare blev istället Willys, som trots branschens motgångar fortsätter växa med sitt “omnikanalerbjudande”.

Hållbarhet i centrum

Hemköp Telefonplan vann Årets Ekoinsats för sitt engagerade arbete med att lyfta fram ekologiska produkter. Coop Värmland med kock-Mia tog hem priset för Årets Matinspiration. De imponerade med sitt arbete för att minska matsvinn genom smarta tips och recept.

Innovativa avdelningar

Flera butiker utmärkte sig inom specifika kategorier:

  • Ica Supermarket Knuten vann Årets Chark- & Köttavdelning
  • Ica Kvantum Signalen tog hem Årets Brödavdelning
  • Stora Coop Lund prisades för Årets Frukt & gröntavdelning

Ica – I framkant med bonusar och försäkring

Ica fortsätter som vi ser att stärka sin position som innovatör inom dagligvaruhandeln. Utöver framgågarna för Ica Kvantum Kungsbacka och Ica Maxi Nacka har kedjan på senare tid lanserat saker som skapar mervärde för kunderna och då tänker vi främst på Icas kreditkort med bonus och försäkringar.

Deras uppdaterade bonusprogram integrerar nu köp från både fysiska butiker och e-handel, vilket ger kunderna en okrånglig shoppingupplevelse. Bonuspoängen kan användas flexibelt inom Icas ekosystem, från matinköp till försäkringar och banktjänster. Särskilt uppmärksammat är Icas nya försäkringserbjudande som kopplar kundens inköpsmönster till skräddarsydda försäkringslösningar.

Handlar du mycket ekologiskt? Då kan du få rabatt på din hemförsäkring. Köper du ofta träningsredskap? Det kan ge förmånligare villkor på din olycksfallsförsäkring. De här helhetstänket visar hur Ica jobbar för att vara mer än bara en matvarukedja.

De skapar en form av ekosystem där kundernas vardagsliv och ekonomi vävs samman med deras shoppingvanor. Det är innovation som inte bara gynnar Ica, utan också sätter press på konkurrenterna att tänka i nya banor vilket ju är bra för oss kunder.

- Dela artikel på sociala medier -

Läs också

ℹ️ Om oss 

Vi på Vem-vann.se älskar att svara på dina frågor. Oavsett om det är sport, musik, TV eller något annat, så gör vi mycket research för att ha svaren på dina frågor!

Vi har många års erfarenhet av att skriva om dessa ämnen och hoppas att vår expertis märks när du läser på vår sida. Läs mer om oss här.

📞 Kontakta oss

Om du vill kontakta oss så finns all information du behöver på vår kontaktsida.

Väl mött!